Juniorverksamhet

Juniorverksamheten i vår klubb!

 

 

Alla schackmästare var en gång nybörjare. – Irving Chernev 

 

Äntligen börjar ungdomsschacket att växa. Efter många års stagnation är vi många som insett att något måste göras och av den anledningen har schacket börjat växa; främst i skolorna. Personalen i skolorna har förstått att schack bidrar till ökad inlärning, minnesförmågan att kunna se mönster och förutse konsekvenser. Schack är bra även på många andra sätt t.ex. att barnen lär sig att ta hänsyn till andra och hjälpa varandra att tänka kreativt genom att lära ut schack till varandra. Vi ska redogöra för andra fördelar med schack senare. Hursomhelst vill vi vara en del av denna utveckling och Pyramidens SK har inlett ett samarbete med Schackkonsult Chessflower vars mål är bli det ledande företaget i schackbranschen och där är några av våra tränare är anställda. Vi tror att Pyramidens SK snart kommer bli en av de bästa juniorklubbarna i Sverige och därigenom kommer den ge ett vitamintillskott till vår seniorverksamhet och framtida Elitsatsningar. 

 

 Vår juniorverksamhet i kvarteret Pyramiden.

 

Varje måndag mellan 14.00-17.00 kommer vi ha vår schackskola i kvarteret pyramiden på Södermalm  i gårdslokalen. Adressen är Skånegatan 66 116 37 Stockholm. Vi flexibla så den kan komma att utökas om intresse finns från föräldrar och barn. 

Spellokalen utifrån

Spellokalen utifrån

 

 

Chefstränare:

 

Gunnar Holmquist har arbetat för bland annat Nacka SCHACKSKOLA med deras juniorverksamhet.  

Gunnar är en mycket kunnig elitspelare som har arbetat ute i skolorna i många år. Han har även skött sportlovsverksamheten i Kungsträdgården och träning för Stockholms Schackförbund på Schacksalongerna tillsammans med Lennart Smith. 

Gunnar kommer träna alla i klubben från nybörjare upp till elitnivå. Gunnar är Guldtränare.  

073-985 30 41

 

 

Våra övriga tränare heter:

 

Lennart Smith: 

som är en hyfsad klubbspelare och kommer träna juniorer upp till spelstyrka på ungefär 1500 i ranking.Han kommer även vara organisatoriskt ansvarig för träningen i Pyramidens SK. Han är bronstränare.   Adress: Skånegatan 66 116 37 Stockholm Telefon: 0709-942 462 

 

P1000350

 

 

 

Professorn

Rune”Professorn” Ljungberg

 

Rune Ljungberg; är vår sekreterare i klubben och kallas i schackkretsar för professorn p.g.a. hans stora spelöppningskunnande och är mycket stark klubbspelare och guldtränare.  Han är framförallt föredragshållare.

 

Telefon: 08 668 78 77 (Stockholms Schacksalonger)