Instruktioner för klubbvärdar gällande städning och annat.

Handledning för klubbvärdar rörande städning m.m.

Före ankomst till lokalen

Kontrollera med tävlingsledaren hur många det är som kommer. Det är för att kunna köpa lagom mängd kaffebröd och duka rätt mängd spelbord. Kom sedan överens med din partner om vem det är som skall köpa brödet.
Före ronden

Bord och stolar skall inte flyttas om det kan undvikas. (Vi får flytta om möblerna som vi själva vill.)

bordstolar

Protokoll, bräden, klockor och pjäser finns i vårat skåp. Fikagrejor samt annat material finns i köket.

Ställ ut ett bräde per bord och en pjäslåda samt två protokoll på varje bräde. Pjäserna kan spelarna själva ställa upp. Sett från entrén till spellokalen har de svartspelare som sitter på den högra halvan av lokalen ryggen mot entrén och, omvänt, de vita spelarna på den vänstra halvan också ryggen mot entrén.

Klockor ställs upp så att de står till höger för svartspelaren. Detta innebär att klockorna är vända inåt, mot centrum av lokalen, så att domaren kan ha överblick över samtliga klockor från mittgången. Kontrollera med tävlingsledaren/rondlistan så att det blir rätt typ av klocka (digital resp. tornur) vid varje bräde.

977_DGT_XL_vinröd_thumb

DGT_XL_

985_Tornur_i_plast_grön_thumb

Klockorna kan spelarna själva dra upp / slå på och ställa in.

Anslagstavlan (finns mellan vägg och skåp) ställs ut i spellokalen.

Bordsytorna bredvid diskbänken i spellokalen används för fikaserveringen. Ställ undan eventuella koppar och glas som finns där. Vårt kaffe och te, plastmuggar, kaffebryggare med tillhörande attiraljer, prislista, etc., finns i det högra förrådet.

Kaffebryggare

Brygg kaffe och fyll på i termosarna (även under ronden). Tejpa fast en sopsäck vid diskbänken att användas till förbrukat engångsmaterial, kaffefilter och andra sopor.

Soppåsehållare

Efter ronden

Bräden, pjäslådor och klockor ställs tillbaka i förråden. Borden och stolarna måste ställas undan.

Svensk tävlingsmodell