Vi i Pyramidens SK

cropped-pyramiden-sk-250zzz1.png

Pyramidens SK samarbetar med  Stockholms och Sveriges Schackförbund.

Jag, Lennart Smith som även är ordförande för Pyramidens SK. Jag har tidigare arbetat för Stockholms Schackförbund men han har även arbetet för Rockadens Schackklubb ute i deras skolor. Har också arbetat med privat träningsverksamhet med schack i  t.ex. Carlssons skola. Jag har arbetat som mellanstadielärare, klassansvarig och hade mycket goda relationer med mina föräldrar och barn. Dessutom har jag sålt schackböcker och schackmaterial för den Internationelle Mästaren (IM) Ari Ziegler i hans dåvarande affär i Stockholm. Ari var under en period ordförande för Sveriges Schackförbund.

Vårt arbete bedrivs dels i vår klubblokal men också ute i skolorna. Vi arbetar i ute i skolorna av många olika anledningar; självklart är utgör juniorerna ute i skolorna en bas för vårt arbete i  klubblokalen men vi vill också föra ut schacket i skolorna av pedagogiska och uppfostrande anledningar.

Tränare och ansvarig för ungdomsverksamheten i skolorna är:

Rune Ljungberg

som är sekreterare i klubben och en skicklig klubbspelare som har arbetat för Stockholms Schackförbund i många år. Han är idag ansvarig för Schacksalongerna där mycket träningsverksamhet för Stockholms Schackförbund bedrivs. Rune är framförallt tränarkonsult och föredragshållare.

Rune Ljungberg

Vår sekreterare Rune Ljungberg spelar mot kassören Michael Bergman

Gunnar Holmquist

Gunnar Holmqvist har arbetat med mig i Kungsträdgården med Sportlovsschacket men även ute i skolorna med exempelvis Schackfyran. Han har erfarenhet av privat träningsverksamhet i Nacka tillsammans med Jeanette.

Simon Marder är silvertränare.

Simon Marder

Simon Marder har arbetat i fritidsverksamhet som fritidspedagog i många år med Schack i verksamheten och även han har arbetat för Stockholms Schackförbund med Schackfyran ute i skolorna. Simon är framförallt tränarkonsult och föredragshållare.

Stefan Lindh

Vår  internrevisor är Stefan Lindh som är Ordförande i Stockholms Schacksällskap.

Kassören Michael Bergman

Vår Kassör Michael Bergman som sköter ekonomin, databaserna, internet och är ansvarig för Schackfyran på Stockholms Schackförbund.

Tillsammans har vi över hundra års erfarenhet av schack i skolan och på fritids men vi är alla nyfikna och vill lära oss mer och det vill vi även förmedla till barnen.

Bli medlem i Klubben, Pyramidens Schackklubb!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Färdsätt:

Åk till Skanstull uppgången mot Medborgarplatsen och gå Götgatan upp till krogen Axela där Ni tar höger. Bredvid affären ”Nästan Äkta” ligger porten Skånegatan 66 PK. 8436. Gå igenom porten och ta till vänster på gården. Bredvid stora tvättstugan ligger spellokalen.

Här visar vi en karta till vår centralt belägna klubb.