SM i schack 2013

Varmt välkomna med Din anmälan till Schack-SM 2013 i Örebro.

cropped-logosm2013-dec11
Här fyller Du i Ditt Medlems-id för anmälan till mästerskapet.
Anmälan till SM-gruppen – Info här

Anmälningsavgifter.

PRELIMINÄRA ANMÄLNINGSAVGIFTER

Mästar-Elit, JSM, Veteran-SM

Dam-SM, Klass M, I, II, III, IV, Vet. Allm.
J-kval, Kadett-SM, Minior-SM och Knatte-SM

Weekendturneringen

Knatteweekend 150 kr

Miniorweekend 50 kr

Blixt-SM
Senior 150 kr Junior 100 kr

Övergripande regler.

Personlig anmälan

OBS! Personlig anmälan första speldagen i spellokalen 2 timmar före rondstart.
För Minior- och Knatte-Weekend, Blixt-SM, Schackfyranmästaren 1 timme före rondstart.

Klasskontroll

Vid anmälan utförs klass- och medlemskontroll. Utländsk spelare har rätt att delta i klass M–IV samt i Veteran Allmän utan att vara medlem i en svensk schackklubb.

Dispens

Ratinggränser för dispens är 2150 till klass M, 2000 till klass I, 1800 till klass II och 1400 till klass III.
Spelare som uppfyller ratingkravet för dispens har rätt att anmäla sig direkt till den högre klassen.
Dispens på LASK-tal avser 1/5, men på Elotal 1/6 (sista ratingtalet vid anmälningstidens utgång).

Fides spelregler och SSF:s tävlingsbestämmelser tillämpas.

Remi

I SM-gruppen är det inte tillåtet för spelarna att enas om remi innan svart har utfört sitt 40:e drag.
Om en av spelarna får ett remianbud innan svarts 40:e drag ska han tillkalla domaren.

Betänketid

Alla sanktionerade klasser spelas med 90 min/40 drag + 30 min/resten + 30 s/drag under hela partiet.
Weekendturneringen spelas utan att man får en halvtimme extra efter 40 drag, dvs. 90 min + 30 s/drag under hela partiet.
Knatte-SM spelas med 1 timmes betänketid per spelare och Schackfyranmästaren spelas med 15 minuters betänketid.

Eloregistrering

SM-gruppen, Mästar-Elit, Junior-SM, Veteran-SM och Mästarklassen Eloregistreras. Övriga klasser samt Weekendturneringen Eloregistreras om det finns tillräckligt med spelare som har Elotal.

Anmälan till Schackfyranmästaren görs till till SSF:s kansli,
kansliet@schack.se för spelare som kvalificerat sig under 2013.

Sista anmälningsdag är 12 juni 2013.
Startavgiften ska finnas på Sveriges Schackförbunds plusgiro 6522-7 senast detta datum.
Obs! Anmälan är ej fullständig förrän inbetalning registrerats hos SSF.

Efteranmälan kan göras i mån av plats mot en extra avgift om 100 kr.

OBS! Personlig anmälan första speldagen i spellokalen 2 timmar före rondstart.

Resultat Schack-SM 2013 Resultat SchackSM 2013